Gesloten

Op mijn tochten door Moskou heb ik al heel wat keren voor een dichte deur gestaan. Dan had ik me verheugd om een bepaald huis of museum, of zelfs een winkel te bezoeken en dan hangt er een bordje op met “vandaag rustdag” of “vandaag schoonmaakdag” of “wij verbouwen” of “zo terug”.

Vandaag wilde ik naar het Melnikovhuis. Een heel bijzonder cilindervormig huis, dat in 1927 is ontworpen door Konstantin Melnikov, een van de beroemdste architecten van Rusland. Nadat ik het huis uiteindelijk had gevonden (het ligt verstopt tussen hoge gebouwen) was de teleurstelling enorm. Het huis was niet alleen vandaag gesloten, het is helemaal niet meer open voor het publiek. Het huis en de tuin staan duidelijk te verkommeren en schreeuwen om onderhoud.

IMG_2533

Op het bordje op het hek stond dan ook dat het huis, dat tot 2006 werd bewoond door de zoon van Melnikov, in gevaar is. De stichting tot behoud van de Russische avantgarde probeert het huis te redden. Maar of dat in deze zware economische tijden (door de val van de Roebel schieten de prijzen hier omhoog) zal lukken is nog maar de vraag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.