Gorboesjka

Afgelopen weekend hadden we allerlei elektronische en technische dingetjes nodig, kabels, snoeren, adaptors, USB-sticks etc. etc. Daarvoor moet je in Moskou bij de Gorboesjka zijn. De Gorboesjka is een grote indoor markt  waar alles, maar dan ook echt alles, op het gebied van muziek, electronica, witgoed, computers en telefoons te koop is (met hier en daar een verdwaalde kappersgroothandel, voor de ‘female touch’ denk ik…). De markt, die nog het meest doet denken aan de bazaar in Istanbul, is gevestigd in het gebouw van de voormalige staats televisie fabriek.

DSC04042

Voor 2001 was de Gorboesjka een zwarte markt in de open lucht voor illegale software, videogames, CD’s, DVD’s en electronica, die was te vinden op het Gorboenovplein (vandaar de naam). De markt werd in 2001 gesloten (copyright!) en in plaats daarvan is de iets meer legale markt ‘Gorbusjkin Dvor’ in het oude fabrieksgebouw geopend. De markt trekt vooral mannelijke bezoekers ;-).

gorbushka Overigens kun je hier nog steeds niet helemaal legale muziek en films kopen en je zou je natuurlijk ook kunnen afvragen hoe het kan dat de iPhone 6 hier nu al ver onder de prijs kan worden verkocht…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.