Herfst

Vandaag was het een heerlijk zonnige herfstdag. Om daar optimaal van te kunnen genieten heb ik een stukje bos midden in de stad opgezocht, de botanische tuin aan Prospect Mira. Ik liep er bijna voorbij. Ik zocht naar een groot stuk groen tussen de gebouwen, maar dat was nergens te zien. Wat bleek? Om bij de ingang van de tuin te komen moest ik eerst dóór dit gebouw  (zie foto) lopen.

IMG_2453

De tuin lag aan de achterkant en was helaas aan alle kanten door gebouwen omsloten en ook het geluid van de auto’s was nog duidelijk te horen. Na deze eerste teleurstelling bleek het uiteindelijk toch een mooie plek, met prachtige herfstkleuren.

IMG_2441 IMG_2447

En naast slecht onderhouden en niet toegankelijke paden waren er ook geweldige “knobbelbomen”, enorme cacti (buiten!) en waterschildpadden, die lekker lagen te zonnen op een kunstwerk in een vijver.

IMG_2446 IMG_2445 IMG_2435

Bij ieder briesje regende het kastanjes en de grond lag al bezaaid met eikels, het is duidelijk, het is herfst in Moskou!

Een gedachte over “Herfst”

  1. Ziet er fantastisch uit! Alle kleine beetjes natuur in een stad zijn altijd zo welkom en zorgen ervoor dat je je een beetje gelukkiger voelt! Hopelijk blijft het nog een poosje herfst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.