Kinderwereld

Gisteren liep ik toevallig langs de plek waar al weken wordt gewerkt aan de verbouwing van een filiaal van de kinderwinkel “Detsky Mir” ofwel “Kinderwereld”. Het zag er feestelijk uit.  Buiten stonden vriendelijke meisjes in hele korte rokjes reclamefoldertjes uit te delen, de winkel bleek die ochtend net weer geopend te zijn.

Binnen kwam ik in een enorme hoge open ronde ruimte terecht, met in het midden fel gekleurde roltrappen, naar boven en naar beneden. Op de bovenste verdieping zijn nuttige spullen te koop (kleding van 0 – 12, babyvoeding, kinderwagens etc. etc.) om de kleintjes bezig te houden terwijl de ouders shoppen zijn DVD-hoeken ingericht en is er een compleet klim- en speelparadijs met zachte matten, waar je zomaar in zou kunnen verdwalen. Het was er nu muisstil, maar dat zal in het weekend wel anders zijn!

Beneden is een enorm speelgoedparadijs ingericht. Net als in Nederland is ook hier alles ‘genderbased’. Voor de meisjes een grote roze afdeling en voor de jongens stoere eilanden met zelfs een echte raceauto en een monster truck (met van die enorme hoge banden), die worden gebruikt om het speelgoed op uit te stallen. Maar het meest  bizarre object in de hele winkel is een helicopter (!) compleet met wieken, blauw gespoten en met een rode strik om de staart. Om dit wanstaltige gevaarte toch nog een beetje op zijn plaats te laten lijken hebben ze er een bankje voor gezet met daarop Krokodil Gena en zijn vriendje Teboerashka, twee helden uit een beroemde Russische kinderserie. Russen bezuinigen niet op hun kinderen, dat blijkt uit alle economische statistieken, dus de herinrichting mocht wat kosten. Ik ben benieuwd wat de kopers van het resultaat vinden.

Uitpakken 009

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.