Theepotje

DSC03974De samovar op deze foto komt uit Moskou. In de zomer van 1990 was ik hier met een uitwisselingsprogramma en een van onze gastheren wist deze samovar voor mij te “regelen”. Ik heb hem in mijn rugzak mee naar huis genomen en sindsdien is hij altijd met me mee gereisd. Het theeglas dat er naast staat heb ik tijdens dezelfde reis in de trein van Moskou naar St. Petersburg “geregeld”.

Wat nog ontbrak was een klein theepotje om boven op de samovar te zetten voor het thee concentraat. Vanmiddag liep ik langs een klein winkeltje waar ze thee en koffie verkopen en ik zag dit schattige potje in de etalage staan.

DSC03973

Het kostte nog geen 5 Euro, dus de koop was snel gesloten! En nu is de samovar terug in Moskou en helemaal compleet! (Hoewel, ik zag dat de theeglazen-uit-de-trein hier en daar ook te koop zijn en twee theeglazen is natuurlijk ook wel erg leuk…).

DSC03976

 

4 gedachten over “Theepotje”

 1. hallo Mireille,

  ik vind het theepotje prachtig!
  Ik heb dit bericht uit een Vlaamse krant.
  Misschien iets voor je als je even wil variëren in je menu.

  Antwerpen – Twee Antwerpse chefs koken eind oktober elk in een restaurant in Moskou. Dennis Broeckx van L’Epicerie du Cirque en Seppe Nobels van Graanmarkt 13 brengen er elk drie dagen lang hun eigen keuken voor geïnteresseerde Russen.

  Beide chefs zullen daarvoor opereren in een pop-up restaurant in hartje Moskou. Voor sterrenchef Dennis Broeckx wordt dat Kak Est (spreek uit Kaka Jiest, een woordspelletje dat het midden houdt tussen ‘zoals het is’ en ‘zoals je het eet’), dat ook in Moskou hoog aangeschreven staat. Seppe Nobels bijt op 21 oktober de spits af in Chugunni Most (vrij vertaald De Beste, de Meeste).

  De opvallende pop-ups kaderen in de nieuwe campagne Jong Keukengeweld, die voor het eerst ook internationaal gaat. Onder de noemer Flanders Kitchen Rebels wil Vlaanderen zich promoten met zijn eet-, drank-, en tafelcultuur. Om het geheel af te ronden, krijgen beide chefs ter plekke hulp van Maarten Bogaerts, een Vlaming die een butlerschool runt in Moskou en kan tonen dat ‘op restaurant gaan’ voor de Vlaming een totaalbeleving is.

  met vriendelijke groet,
  Monique

  1. Hoi Monique, bedankt voor de tip. Dat gaat hier vast ook nog aandacht krijgen. Ik ga er in ieder geval op af. En die butlerschool waarover wordt gesproken spreekt ook zeer tot de verbeelding. Eens kijken wat ik daarover te weten kan komen…
   Fijn weekend,
   Mireille.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.