Tsjaikovski Concours

opening2

Moskou is deze week in de ban van Tsjaikovski. De beroemde Russische componist werd 175 jaar geleden geboren en is naamgever van een van de meest prestigieuze internationale muziekconcoursen ter wereld. Het Tsjaikovski Concours wordt deze week voor de 15e keer in Moskou gehouden.

openingTwee beroemde ‘Artiesten van het Vaderland‘ Valery Gergiev (dirigent o.a. Concertgebouworkest) en Denis Matsuev (pianist) verzorgden gisteravond de officiële opening van het concours.

IMG_0246 Onder het wakend oog van de oude meester zelf werd in de grote zaal van het conservatorium een kort programma gepresenteerd. 
IMG_3742

Twee talenten, een jonge Russische violist van 14 jaar en een fantastische pianist van 13 speelden uiteraard stukken van Tsjaikovski . Ze werden gevolgd door een majestueuze mezzo-sopraan die twee romances van de grote meester ‘bracht’ . En de avond werd  afgesloten door de winnaar van vorig jaar aan de vleugel. Er zijn enkele Nederlandse deelnemers, ik ben benieuwd of zij een finaleplaats halen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.