Verjaardag

Afgelopen weekend is  de verjaardag van de stad Moskou groots gevierd. In aanloop naar de festiviteiten werd het centrum van de stad opgefleurd met bloembakken vol bolchrysanten (die hier en daar direct van eigenaar ‘verwisselden’ – planten zijn hier verschrikkelijk duur). En daarna werd de hele stad versierd met ontelbare vlaggen en vaandels. De vlag met het symbool van de stad Moskou (St. Joris en de draak) en de Russische driekleur wapperde dit weekend werkelijk overal.

vlag Moskou

Op alle grote pleinen waren podia opgesteld waar bekende en minder bekende artiesten optraden. Er waren optochten, braderieën en knutselworkshops voor kinderen. Om al deze activiteiten mogelijk te maken was het hele centrum afgesloten voor autoverkeer. Dat was een unieke ervaring!! Ik heb midden op wegen gelopen waar normaal het verkeer zes rijen dik voorbij raast en waar het levensgevaarlijk is om ook maar één voet op de rijbaan te zetten (je moet hier dan ook altijd onder de weg door om over te steken).

bewerkt dag van de stad 006

 

En tot slot was er ’s avonds een groot vuurwerk op het Rode Plein dat ik samen met vele stadsgenoten heb bewonderd. Het was kortom een geslaagd weekend met festiviteiten voor iedereen, van jong tot oud. Moskou en Moskovieten gefeliciteerd!

bewerkt

(Op dit aanplakbiljet staat “zoiets als”gefeliciteerd met de feestdag”)

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.