Verkiezingen

Vandaag waren er lokale verkiezingen in Moskou. Van dit “verkiezingsfeest” zoals de Russen het graag zien, was niet veel te merken. De afgelopen weken heb ik slechts zo af en toe een vage verkiezingsposter gezien en maar één keer een groepje mensen met foldertjes van de “Appel partij” gehuld in appelgroene jasjes.

Vandaag hingen er wel posters dat er verkiezingen waren, maar verwijzingen naar stemlokalen waren nergens te bekennen, net zo min als de stemlokalen zelf. Op een wandeling door de stad, met paraplu en regenjas want het weer is vannacht omgeslagen en het regende behoorlijk, ontdekte ik uiteindelijk 1 stemlokaal. Het was gevestigd in het Glinka Museum van de Muziekcultuur. Pal voor de ingang stond een politieauto en bij binnenkomst in de hal stonden 3 grote politieagenten in vol ornaat naast een metaaldetector. Allemaal een tikje intimiderend. Het was er muisstil.

Het museum bleek vandaag gesloten in verband met de verkiezingen. Maar er stond wel een stalletje met heerlijke gratis appeltaarten (voor als je op de juiste partij had gestemd ;-)).  verkiezing moskouDe uitslag is nog niet bekend. Er wordt ook niet gerept over exitpolls of zoiets. De enige berichtgeving in de Russische media is dat de opkomst heel laag was en dat er geen incidenten zijn geweest. O ja, en dat de premier op zijn verjaardag is gaan stemmen…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.