Wedstrijd

Gisteravond speelde PSV Eindhoven in de Europa League tegen Dynamo Moskou. Omdat het stadion van Dynamo is gesloopt en opnieuw wordt gebouwd voor het WK 2018 werd de wedstrijd gespeeld in de Chimki Arena, een niet al te groot stadion, even buiten Moskou, waar je bijna met je voeten op het veld kon zitten. Het was erg leuk om de wedstrijd en alles er om heen live mee te maken. Hieronder wat plaatjes.

Oktober 2014 Dinamo-PSV 006       Oktober 2014 Dinamo-PSV 007

PSV loopt warm, NOS Radio verslaggevers kijken op de perstribune mee met een interview met Cocu op het veld.

Oktober 2014 Dinamo-PSV 011   Oktober 2014 Dinamo-PSV 014

Beide teams voor de wedstrijd en een spelmoment op de helft van PSV met achter de goal de volledig lege tribune voor de uitclub!

Oktober 2014 Dinamo-PSV 015

Hier het Dynamovak, terwijl het langzaam donker werd. Ondanks (of dankzij) de enorme politiemacht die op de been was hielden de ruim 7000 Dynamosupporters het vooral gezellig. Onder leiding van een dikke trom werden alle clubliederen uitbundig gezongen en met het op kommando springen, stampen en klappen bleef iedereen ook een beetje warm.

Uiteraard was het in de pauze een enorme chaos. Twee dames achter het buffet konden de massa verkleumde mensen (buiten was het zo’n 4 graden) echt niet aan en natuurlijk was na 5 minuten de gehele voorraad drankjes, inclusief koffie en thee, uitverkocht. Maar erger was dat in de derde minuut van de blessuretijd de Russen toch nog een goal maakten. Ik had al zo’n voorgevoel omdat PSV al vele kansen had verprutst, maar echt heel goed stond Dynamo ook niet te voetballen…

Tot slot werden we nog getrakteerd op een enorme verkeersopstopping! Het duurde ruim een uur om ongeveer 100 m verder te komen. Organiseren is helaas niet de sterkste kant van de Russen. De spelersbus van PSV werd onder politiebegeleiding door de massa auto’s en bussen gewurmd, zodat de spelers hopelijk eerder in hun bed lagen dan ik.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.