Weeralarm op z’n Russisch

Het is nog steeds bloedheet in de stad. Vanochtend las ik in de krant dat de Moskovieten wordt aangeraden om niet de straat op te gaan als dat niet echt hoeft.  Dat leek verdacht veel op de formulering van de diverse weeralarmen in Nederland (die worden afgegeven bij wat sneeuw, een paar herfstblaadjes en wat extra regen) en waarbij altijd een kleurcode wordt gebruikt om de ernst van de feiten aan te geven. Daarvan was in de Russische krant echter geen sprake. Wel waren er vaderlijke adviezen om veel te drinken (op verschillende – niet gekoelde! – metrostations werd gratis water uitgedeeld) en om toch vooral de koelte op te zoeken, bijvoorbeeld in winkels en bibliotheken met airo.

Omdat met de hitte ook de smog toeneemt heb ik dit goede advies vandaag maar meteen opgevolgd en in plaats van een boottochtje over de rivier te gaan maken heb ik een supergroot winkelcentrum genaamd “Europa” bezocht. Het was er aangenaam koel, niet druk en er was een geruststellend aantal bekende en enigszins betaalbare winkels en een keur aan restaurantjes. Ondanks de uitgebreide bewegwijzering was het nog een hele klus om van “Lounge Parijs”, via ” Paviljoen Berlijn” en “London” de weg naar “Moskou” terug te vinden.

De roltrappen waren allemaal kermisachtig verlicht en de glazen liften (die moest ik natuurlijk even uitproberen) ook. Hieronder een plaatje, ik ben benieuwd hoe bont de versiering rond Pasen en Kerst zal zijn.

Mall Europe

.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.