Zoo

Vandaag scheen de zon heerlijk en met zo’n 20 graden was het een ideale dag om met mijn verkouden hoofd naar buiten te gaan. Frisse lucht is in Moskou moeilijk te vinden, maar in de schaduw van één van de zeven Stalintorens (ook wel De Zeven Zusters genoemd) ligt een groene oase: het Зоопарк [Zoopark], oftewel de dierentuin.

Zoopark 034Zoopark 003

De dierentuin van Moskou is de oudste in Rusland en viert dit jaar zijn 150ste verjaardag. Ter ere van dit jubileum ondergaat het park een enorme opknapbeurt en dat komt zo te zien zowel de bezoekers als de bewoners ten goede. Nog niet alles is zoals het zou moeten zijn, maar ik heb gelukkig heel wat actieve dieren gezien. Zoals bijvoorbeeld de ijsberen, die in hun verblijf een enorme berg sneeuw hebben liggen, waar ze lekker in kunnen afkoelen.

Zoopark 040

Midden in het park was ook een dolfinarium(pje) compleet met een show… Er traden 2 zeeleeuwen, 1 dolfijn en 1 witte beluga op. Het Zoopark 021

publiek keek geboeid toe en klapte vrolijk mee op de muziekjes die ergens heel in de verte deden denken aan de gelikte show met Shamu in Sea World Florida. Voor de echte ‘daredevils’ was er op het einde een verrassing: je mocht op de foto met de helden van de show. Vooral kleine jongetjes met stoere oma’s (en vooral rijke oma’s – het kostte 1000,- RR (20,- Euro) gingen graag op de foto. Let vooral op de rubber laarzen met hakken (!!) van de fotografe ;-).

Zoopark 029

2 gedachten over “Zoo”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.